Ghost Clan

Translate This Page

HALF-LIFE SERIEN 

Half-Life serien har aldrig varit något som vi inom Ghost har varit så hängivna över, men däremot så hade många av dom spelen vi har spelat inte funnits utan Half-Life. Många av spelen vi har spelat har vuxit fram ursprungligen som moddar till den här spelserien. Denna serie är ju baserad på singleplayer, och vi i Ghost är ju en klan och då behöver det ju vara multiplayer. Men det har producerats många multiplayer spel baserade på Half-Lifes källkod. Half-Life ihop med Quake är nog dom spelen som har betytt allra mest för online gaming inom genren action.

Half-Life

HALF-LIFE

1998 släppte Valve Half-life en singleplayer spel med dr Gordon Freeman som huvudperson. Ett scfi-spel med lite influenser från samtida spel som Quake och DOOM. Grafiken är från en uppdaterad version av Quake-motorn kallad Goldsrc. I spelet så ser man allt från dr Gordon Freemans ögon och får slå sin väg igenom forskningssationen och använda olika maskinen i anläggningen för att kunna ta sig ut. Och ur detta spelet och dess expansioner och efterföljare har några av online världens största spel tillkommit. Half-Life fick 2 expansioner till PC, Half-Life Opposing Force och Half-Life Blue Shift. Dom släppte och en expansion till Half-Life Decay till Palystation 2. Men det som Half-Life kanske är mest känt för är moddarna Counter-Strike (CS), Day of Defeat (DoD), Teamfortress Classic (TFC), Deatmatch Classic (DMC), The Specialist, Natural Selection med flera. Går numera bara att få tag i via Steam om man vill köpa det.

Half-Life Opposing Force

HALF-LIFE OPPOSING FORCE 

Första expansionen till Half-Life kom 1999 och hette Half-Life Opposing Force. Här återkommer man till forskningsstationen Black Mesa man får nu spela en omvänd situation där man nu är en amerikansk marinkårssoldat som ska ta sig där ifrån, samma typer som man försökte ta sig förbi i första spelet. Men den här soldaten är en som har hamnat efter och måste nu samarbeta med dom som marinkårsoldaterna skulle hindra från att ta sig ut i från Black Mesa.

Half-Life Blue Shift

HALF-LIFE BLUE SHIFT 

Den andra expansionen Half-Life Blue Shift var från början tänkt till konsolen Dreamcast, men lades ner men Windows versionen fortsatte och den släpptes 2005. Här är man åter tillbaka till forskningsstationen Black Mesa, men denna gång hamnar man tillbaka som en säkerhetsvakt som spelade på samma sida som forskarna i Half-Life och som där hjälpte dr Gordon Freeman igenom spelet. Det fick mycket kritik för att försöka sälja samma story en gång till.

Half-Life 2

HALF-LIFE 2 

Half-Life 2, uppföljaren till Hal-Life kom 2004 efter 5 års utveckling av den ny grafikmotorn Source. Återigen är man dr Gordon Freeman, men det har gått 20 år och man vaknar upp i en stad City 17 och kommer i kontakt med motståndsrörelsen. Dr Gordon Freeman får åter igen komma i kontakt med forskare och väktare som överlevde från Black Mesa och tar upp kampen mot makten som förtrycker folket i City 17 och det som ligger bakom detta. Spelet följer sin föregångares upplägg med att man i vissa partier får slå sin väg fram mot olika varelser, allt från militärer till utomjordingar. Med Half-Life 2, även kallat HL2 släpptes multiplayer delerna Half-Life 2 Deatmatch (HL2DM) och Counter-Strike Source. Och givetvis har det gjorts många moddar på HL2 också, några av dom mest kända är Dystopia, Zombie Master, Insurgency: Modern infantry Combat, Age of Chivalry. Den som är mest känd är fortfarande under utveckling och är en uppdatering på första Half-Life där dom återskapar hela det spelet men med Sourcemotorn: Black Mesa. Half-Life 2 har också fått ett antal expansioner, Half-Life 2: Episode One, Half-Life: Episode Two, Half-Life 2 Lost Coast och Half-Life 2: Episode Three som ännu inte är släppt och ska bli den sista. Denna kallas ibland Half-Life 3: Episod One.

Half-Life 2 Lost Coast

HALF-LIFE 2 LOST COAST 

Half-Life 2 Lost Coast är egentligen ingen expansion, utan var mer ett tillfälle att visa den nya High Dynaimc Range Lightning-teknologin. Så 2005 släppte dom denna spelfrekvens som skrotades i Highway 17 kapitlet i Half-Life 2 som en liten "expansion" till alla som hade Half-Life 2.

Half-Life 2 Episod One

HALF-LIFE 2 EPISODE ONE

Half-Life 2 Episode One släpptes 2006, och tar vid där Half-Life 2 slutade. Återigen är man dr Gordon Freeman i City 17 och man träffar på nya fiender, men är nog det kortaste av spelen i serien. Vissa karaktärer från Half-Life 2 återkommer även i Episod One som bland annat G-man. Dock behövs inte Half-Life 2 för att spela denna expansionen, Half-Life 2 Episod One är ett fristående spel på det sättet.

Half-Life 2 Episode Two

HALF-LIFE 2 EPISODE TWO 

Half-Life 2 Episode Two kom 2007 och nu har man som dr Gordon Freeman tagit sig ut ur City 17 och man ska nu försöka ta sig till motståndsrörelsens högkvarter. Och precis som förra expansionen så är även Half-Life 2 Episode Two ett helt fristående expsansion som inte kräver Half-Life 2 installerat.

Half-Life 2 Episode Three

HALF-LIFE 2 EPISODE THREE 

Angående Half-Life 2 Episode Three, även i kalld Half-Life 3 Episode One får vi åtterkomma om när det släpps. 

Wikipedia Half-Life