Ghost Clan

Translate This Page

GHOST RECON SERIEN 

Spelserien Ghost Recon hör till tactical shooter genren. Och Tom Clancy´s Ghost Recon och Tom Clancy´s Rainbow Six hålls för att vara dom bästa i genren. Skillnaden mellan Ghost Recon och Rainbow Six är att Ghost Recon inte bygger på Tom clancy´s böcker utan har friare handling när dessa utvecklas av Red Storm Entertaiment i nära samarbete med Ubisoft som också gett ut alla spelen. Serien har alltid haft sin bas till datorspelandet men har getts ut även till konsoler, ibland också unik utgåva till en speciell konsol. När det gäller spelserien Ghost Recon så har Ghostklanen som klan inte mycket erfarenhet av dessa spel, även om enstaka av oss har kommit i kontakt med både Ghost Recon och Rainbow Six då spelen från början har både singlepalyer kampanjer och multiplayer lägen för online gaming.

Ghost Recon

TOM CLANCY´S GHOST RECON

Första spelet kom 2001 och hette helt enkelt Tom Clancy´s Ghost Recon och utspelar sig år 2008. I spelet så möter man ryska ultranationalister och det är dessa som specialförbandet Ghost sätts in mot för att slår ner dessa, vilket avslutningsvis sker i Moskva. Allt eftersom man klarar uppdrag så låser man upp vapen, tillbehör och olika soldater. Och det är inte bara män, utan också kvinnor som soldater. Det var nog något udda i spelvärlden att man försökte få in kvinnliga hjältar i dataspel, detta är ju något som saknas än idag. Ghost Recon kan man även säga var en militär variant av det populära spelet S.W.A.T, där man styr en polisiär styrka mot terrorister. I Ghost Recon och Rainbow Six styr man sin styrka mot mer militära mål, men man kan även spela med en spelfigur igenom spelen då man får välja sina vapen och sin utrustning. Ghost Recon hade ett 32-spelarsläge för multiplayer för online gaming. Och även till den här spelserien kom ett antal inofficiella expansioner som kallade moddar, Frostbite och CENTCOM för att nämna ett par. En annan sak med Ghost Recon, är att det är få spel som släppts till samtliga plattformar som det gjordes med Ghost Recon, längst ner kommer ni hitta en länk dit ni kan få en snabb överblick på vilka plattformar Ghost Recon serien har släppts till och vilka spel som släppts till vilken plattform.

Ghost Recon Desert Siege

TOM CLANCY´S GHOST RECON DESERT SIEGE

2002 kom första expansionen Tom Clancy´s Ghost Recon Desert Storm, som lade till en extra kampanj med 8 uppdrag  för specialförbandet Ghost och handlingen utspelar sig nu 2009 i Afrika runt Etiopien där oroligheter har blossat upp och Ghost får i uppdrag att lösa det. Det stora med Ghost Recon Desert Storm var dess fokusering på multiplayer delen så för dom som gillar online gaming så kom 2 nya spellägen för multiplayer, Domination och Siege, samt flera nya vapen. När man hade spelat igenom kampanjen så låste man även upp en ny specialsoldat, och här gjorde dom det igen, nämligen en kvinnlig specialsoldat. Detta ger vi Ghost ett extra plus till Ghost Recon spelen som lyfte fram kvinnliga karaktärer, det borde fler spelutvecklare ta efter. Ser inget sådant bland dom stora speltitlarna inom online gaming som Call of Duty, Battlefield, Counter-Strike eller Medal of Honor.

Ghost Recon Island Thunder

TOM CLANCY´S GHOST RECON ISLAND THUNDER 

Samma år 2002 kom ytterligare en expansion, Tom Clancy´s Ghost Recon Island Thunder. Handlingen utspelar sig nu 2010 på Kuba där Fidel Castor är död och Kuba är fritt, ska åtminstone vara fritt. Så med kampanjen får Ghost nu 8 nya uppdrag att lösa. Och i multplayer delen så får man nu 12 nya vapen och 4 nya banor och 3 nya multiplayer lägen, Cat and Mouse, Defend och Behemoth.

Ghost Recon Jungle Storm

TOM CLANCY´S GHOST RECON JUNGLE STORM

2004 kom 3:e och sista expansionen till Ghost Recon nämligen Tom Clancy+s Ghost Recon Jungle Storm. Denna expansion var enbart till några konsoler, då det var några konsoler som inte fick dom tidigare expansionerna och detta var ett sätt att ge även dessa en ny kampanj och nya multiplayer banor och vapen innan Ghost Recon 2 skulle komma ut på marknaden. Och detta spelet utspelar sig också 2010 och Ghost skickas till Colombia och dess djungler.

Ghost Recon 2

TOM CLANCY´S GHOST RECON 2

Samma år kom Tom Clancy´s Ghost Recon 2, detta spelet är enbart till konsoler även om planerna fanns på en datorversion. Men detta lades ner till förmån av ett kommande spel i serien och det var nog klokt då detta spelet byggde på grafikmotorn Havok 2 physics och hade inte hållt den grafiken som datorspelarna börjat vänja sig vid. Spelet utspelar sig på den Koreanska halvön och tiden är runt 2007/2011. Och givetvis så fanns både singleplayer kampanjer och multiplayer lägen för online gaming. 

Ghost Recon 2 Summit Strike

TOM CLANCY´S GHOST RECON 2 SUMMIT STRIKE

Ghost Recon 2 fick en expansion 2005, Tom Clancy´s Ghost Recon 2 Summit Strike men denna expansionen kom bara till Xbox. Ghost Recon 2 Summit Strike utspelar sig år 2011 i Afganistan dit specialförbandet Ghost har skickas för att möta problem från några krigsherrar. Och med expansinen kom nya vapen och banor till multiplayer delen i Ghost Recon 2.

Ghost Recon Advanced Warfighter

TOM CLANCY´S GHOST RECON ADVANCED WARFIGHTER

2006 var det dags för datorspelarna att få vara med i gen i Tom Clancy´s Ghost Recon Advanced Warfighter. Detta spelet finns i olika versioner då det är olika grafikmotorer beroende på plattform och det gör att kampanjerna och spelandet skiljer sig lite åt och vi i Ghost pratar helst om datorspel och om onlime gaming så det som presenteras om Ghost Recon Advanced Warfigter är mesta dels för PC-versionen. Ghost Recon Advanced Warfighter utspelar sig  2013 under ett uppdrag i Mexico City under 72 timmar. Det som nu sklijer spelet från föregångarna är vapnen och dom taktiska hjälpmedlen som är lite smått futuristiska och sådant som var i utvecklingstadiet när spelet togs fram, dock inte fantasi utan lite mer realistiskt när man jämför med vad militärer runt om i världen försöker ta fram till sina soldater. Och i Ghost Recon Advanced Warfighter får man utrusta sin specialsoldat i gruppen Ghost utefter den karaktärens förmåga att orka bära och hur snabbt man vill att han ska kunna röra sig. Och i multiplayer läget så kunde man nu förutom en vanlig 32-spelar server även spela co-op online. Co-op kunde vara upp till 4 spelare som kunde spela online ihop.

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

TOM CLANCY´S ADVANCED WARFIGHTER 2

Året efter, 2007, kom Tom Clancy´s Advanced Warfighter 2 som utspelar sig dagen efter Ghost Recon Advanced Warfighter. Och man får nu spela igenom  dom nästkommande 72 timmarna som teamet Ghost var i Mexico City och nu kommer ut i de Mexikansk landskapen. Dock har spelet utsått en del kritik på grund av AI, men detta spelet hade många nya finesser för rörelser av spelare och hur datorstyrda spelare skulle röra sig, typ det vi numera är vana med från spel som t ex Battlefield 3 och Medal of Honor Warfighter. Och för online gaming så kom även helt nya multiplayer lägen med i Ghost Recon Advanced Warfighter. Och även i detta spelet så skillde det mellan dom olika plattformarna hur man spelade spelet och hur man såg spelet.

Ghost Recon Predator

TOM CLANCY´S GHOST RECON PREDATOR

2010 släpptes Tom Clancy´s Ghost Recon Predator, men bara till PSP och enbart då som ett singleplayerspel. Spelet utspelar sig på Sri Lankas i teamet Ghost jakt på terrorister.

Ghost Recon Wii

TOM CLANCY´S GHOST RECON (Wii)

Samma år 2010 slåpptes Tom Clancy´s Ghost Recon till spelkonsolen Wii och återigen har dom täckt alla konsoler. Så oavsett konsol så finns det ett Ghost Recon spel att spela. Och även här finns lägena singleplayer, multiplayer och co-op. De 2 huvudpersonerna rekryteras i Norge för att placeras i Moskva för att får slå sig fram mot målet med hjälpa lokalmilisens information.

Ghost Recon Shadow Wars

TOM CLANCY´S GHOST RECON SHADOW WARS

Och 2011 släpptes Tom Clancy´s Ghost Recon Shadow Wars till Nitendo 3DS och på så sätt vidhåller Ubisoft traditionen att det till varje plattform ska finnas ett Ghost Recon. Ghost Recon Shadow Wars har 37 uppdrag i kampanjen, 20 fristående uppdrag och 10 multiplayer uppdrag. Och 6 olika karaktärer från teamet Ghost att välja emellan. Så det ger rejält med speltimmar för att gå igenom. 

Ghost Recon Future Soldier

TOM CLANCY´S GHOST RECON FUTURE SOLDIER

2012 släppte Ubisoft själva Tom Clancy´s Ghost Recon Future Soldier. Ghost Recon Future Soldier skiljer sig lite mer från föregångarna förutom att det nu utspelar sig i framtiden år 2024, nämligen så är detta ett Third person shooter spel och vapen med mera är mer futuristiska än i Ghost Recon Advanced Warfighter 1 & 2. Man kan nu personifiera sina vapen än mer och teamet Ghost rör sig på lite fler kontinenter i det här spelet. Och för oss som gillar online gaming så har multiplayer delen flera olika spelsätt och även co-op finns med så det finns många alternativ till spel för oss som gillar online gaming mer än singleplayer.

Ghost Recon Future Soldier Artic Strike DLC

TOM CLANCY´S FUTURE SOLDIER ARTIC STRIKE

Redan 2012 kom första expansionen till Ghost Recon Future Soldier som heter Tom Clancy´s Future Soldier Artic Strike där teamet Ghost slås mot Bodark. Med detta kom en ny bana och ett helt nytt sätta att spela  multiplayer på, "Stockade". 3 nya mappar för multiplayer spel och 6 nya vapen plus nya prestationer för online spelarna.

Ghost Recon future Soldier Raven Strike DLC

TOM CLANCY´S FUTURE SOLDIER RAVEN STRIKE DLC PACK

Och dom forsatte ösa ut spel och expansioner 2012, nästa expansion var Tom Clancy´s Future Soldier Raven Strike DLC pack. Dock kom den till PC direkt efter årskiftet i januari 2013. Med denna expansion så kom 3 nya kampanjer och ett tillägg till den tidigare expansionen Artic Strike. Samt ytterligare prestationer som kunde uppnås. 

Ghost Recon Commander

TOM CLANCY´S GHOST RECON COMMANDER

Det här äret 2012 ligger dom inte på lat sidan. Totalt kommer 3 spel det här året, vara Ghost Recon Commander är den mest annorlunda satsningen av en känd spelserie. Ghost Recon Commander är nämligen ett Facebook-spel och liknar mer ett strategispel där dom olika karaktärerna inom Ghost har olika egenskaper.

Ghost Recon Online

TOM CLANCY´S GHOST RECON ONLINE

Och som alla stora spelserier så finns också ett ghost Recon som play-for-free, nämligen Tom Clancy´s Ghost Recon Online. det är helt gratis, det enda som krävs ett användarkonto på Uplay och sen är det fritt att ladda ner och börja spela online för datorspelarna och konsolen Wii U. Spelet baserar på spelet Ghost Recon Future Soldier fast lite förenklat, men det är samma typ ett third person shooter spel.

Ghost Recon Future Soldier Khyber Strike

TOM CLANCY´S FUTURE SOLDIER KHYBER STRIKE

Och i februari 2013 kom nästa expansionspack till Ghost Recon Future Soldier, Tom Clancy´s Future Soldier Khyber Strike. Med den här expansionen kom 3 nya multiplayer banor, 1 nytt multuplayer läge (Takeover), samt 1 ny bana till Gerilla-läget där 4 spelare spelar 2 mot 2. Och även några nya prestationer att uppnå.

Wikipedia Ghost Recon

Wikipedia Ghost Recon