Ghost Clan

Translate This Page

COUNTER-STRIKE SERIEN

Counter-Strike 1.6

Counter-Strike (1.6) 

Counter-Strike, eller CS som ofta det går under  kom som en mod till Half-Life 1999 och i samband med Half-Life Generation pack år 2000 så med följde Counter-Strike när man köpte det i butikerna. Och Counter-Strike har sedan dess sålts i mer än 9 miljoner exemplar världen över. Idag kallas dagens version av detta spel Counter-Strike 1.6 och trots sina många år på nacken spelas denna version av Counter-Strike fortfarande världen över. En stor del i detta spelets popularitet låg i dess låga krav på dator utrustning samt uppkoppling. Dock finns ju fördelarna med online gaming att ha en kraftfullare dator och snabb uppkoppling, men man kan fortfarand få en bra spelupplevelse med en mer medelmåttig dator. Flera av oss inom Ghost så var det ju CS som fick oss att börja med klanspel, vissa av oss började redan med Counter-Strike Beta och följde med ända till version 1.0 släpptes med Half-Life. Så Counter-Strike var någ det spelet som betytt mest för online gaming och även Valves position inom detta spelområde. Största problemet för Valve när det väl var dags för en uppföljare var att konkurrera med första spelet Counter-Strike. För det tog många år innan något annat spel övertog tronen med mest användare uppkopplade för online gaming. Tror inte detta spelet behöver någon presentation om vad det går ut på utan dom flesta vet om spellägena som spelet går ut på med "Bomb defuse", "Hostage rescue" och "Assassination", plus dom inofficiella lägen som "Fight yard/Fun yard", "Aim" och "Escape". För trots allt med alla sina sålda exemplar världen över så är det få online gamers som inte har kommit i kontakt med Counter-Strike. Samt att Counter-Strike och Half-Life blev ett genom tiderna populäraste spel att göra moddar till, så man kan lätt få hur många spel som helst genom att bara ha detta installerat. Dock börjar dessa dö ut med spelare på nätet, men en del spelas fortfarande väldigt aktivt bland online gamers.

Counter-Strike Condition Zero

Counter-Strike Condition Zero

2004 kom uppföljaren Counter-Strike Condition Zero, CS:CZ, och var det första Counter-Strike spelet att kunna köpas separat. Counter-Strike Condition Zero skillde sig inte så mycket från första spelet, dock hade grafiken förbättrats men byggde fortfarande på samma grafikmotor somCounter-Strike 1.6 vilket gjorde det svårt att konkurrara med det äldre spelet då det blev lite mer krävande för datorerna. Så med tanke på att allt var det samma i Conditon Zero som i den tidigare versionen av Counter-Strike så uteblev populariteten och det ryktades mest att detta var ett sätt för Valve att försöka få ut lite mer försäljning på en redan utvecklad grafikmotor och etablerat spel. Till Counter-Strike Condition Zero så släpptes också en singleplayer del kallas Counter-Strike Condition Zero Deleted Scenes där man får spela igenom ett antal uppdrag. Detta är väl det spelet i serien som vi inom Ghost har minst erfarenhet utav.

Counter-Strike Source

Counter-Strike Source

Senare samma år 2004 släpptes Counter-Strike Source, CSS, men detta var en helt ny version med den nya grafikmotorn Source som utvecklades för Half-Life 2. Counter-Strike Source såldes också som ett helt separat spel utanför Half-Life serien även om det vanligaste var boxar med flera av 'valve spel ingår. Counter-Strike Source växte långsamt bland online spelarna för nu var rörelserna så annorlunda jämfört med tidigare att det var inte alls mottaget på det sättet Valve hade hoppats på. Så efter ett tag så kom Counter-Strike Source Beta ut via Steam där en del av rörelserna och siktet var hämtat  från tidgare versioner och så sakteliga med uppdateringarna så har det synkats ihop och idag ett och samma spel och supporten och uppdateringarna på dom äldere Counter-Strike spelen kunde minskas och spelvärlden tog till sig Counter-Strike Source allt mer då mycket i spelet blev allt mer likt tidigare version av Counter-Strike. För att under 2010/11 få sitt mer slutgiltiga utförande. Counter-Strike Source hade inte bara andra konkurrenter, utan Valve hade också en väldig stor konkurrens av sitt  Counter-Strike 1.6. Och med Source har tradtionen bland gamers att göra moddar fortsatt och som sin föregångar finns det massor av moddar till Source så man kan spela många olika typer av spel genom att bara äga ett orginalspel baserat på Source-motorn. Ghost hade ett tag ett gäng inom klanen som spelade just framför allt Counter-Strike Source, och det var just vårat första försök med att ha olika delar inom klanen Ghost som spelade olika spel.

Counter-Strike Global Offensive

Counter-Strike Global Offensive 

Counter-Strike Global Offensive, CS:GO, kom ut 2012 och är baserat på samma grafikmotet som Counter-Strike Source. Valve har gjort lite samma sak igen som dom gjorde när dom släppte Counter-Strike Condition Zero, dom har utnyttjat den befintliga grafikmotorn lite mer än vad dom gjorde när grafikmotor var ny. Så Counter-Strike Global Offensive har en förbättrad grafik jämfört med Counter-Strike Source fast det är samma grafikmotor, bara lite bättre utnyttjad. Samt att 2 nya spellägen introducerades i samband med Counter-Strike Global Offensive, nämligen "Arms race" och "Demolition", annars så känner man igen sig på mapparna men man märker att grafiken är förbättrad, men samma känsla som man är van vid om man spelat dom tidigare versionerna av Counter-Strike, dock skiljer sig menyerna avsevärt jämfört med dom tidigare spelen. Och nu är Ghost igång igen med att försöka få till ett lag i flera spel och håller just nu håller ett par på att bygga upp just ett spelteam i Counter-Strike Global Offensive. Hoppas att det går bättre nu med Counter-Strike Global Offensive jämfört med Counter-Strike Source. Men vi inom Ghost har ju lärt oss lite mer sen Source kom ut.

Wikipedia Counter-Strike