the Ghost Clan

Translate This Page

 BATTLEFIELDSERIEN

Battlefield 1942

BATTLEFIELD 1942 

Det var med Battlefield 1942 som serien började 2002 som utspelar sig på väst- och östfronten samt i Nordafrika och Stilla Havet. Och 2012 släppte EA Games detta gratis via Origin i samband med sitt 10-års firandet av online spelet Battlefield. Till Battlefield 1942 släpptes expansionerna "The Road to Rome" med Franska och Italienska banor och kampanjer och "Secret Weapon of WWII" med nya vapen och banor. Battlefield 1942 var ett av dom populäraste online spelen på sin tid och vi är några i Ghost som spelade detta då det begav sig, och mycket på grund av storleken med 64 spelare på servern som gjorde det så populärt. Fanns även del populära moddar till Battlefield 1942. Spelet fick olika efterföljare som vi här kommer att följa, med efterföljarna delade sig i en huvudserie med Battlefield 2 med expansionerna Special forces, Euro Force och Armed Fury. Sen finns Bad Company-serien med Battlefield Bad Company, Bad Company 2 och Bad Combany 2 Vietnam. För att sedan krångla till det lite till så har dom spel som är lite mer "spin-offs", spel som inte följde huvudserien när dom släpptes. Och dessa är Battlefield Vietnam, Battlefield 2142 med expansionen Northern Strike och Battlefield 1943. Sen har dom även släppt några gratis online spel i serien Battlefield så som Battlefield Heroes, Battlefield Online och Battlefield Free 4 Play. Efter Battlefield 1942 och dess expansioner släpptes 2004 Battlefield Vietnam.

Battlefield Vietnam

BATTLEFIELD VIETNAM 

Battlefield Vietnam som släpptes 2004 och det utspelas på flera av dom kända lederna i den Vietnamesiska djungeln under 60- och 70-talet. Men efter att EA Games släppte det här spelet tog Battlefield serien ordentlig fart med nya spel och och 2005 släpper dom 2 nya spel, Battlefield 2 och Battlefield 2 Modern Combat (enbart konsol) där man lämnar dom historiska krigen och hamnar nu i en modern krigsmiljö. 

Battlefield 2 Complete Collection

BATTLEFIELD 2 

I Battlefield 2 från 2005 har nu spelarna än mer taktiskta funktioner som en kommander som kan ge order och understöd till spelarna. Battlefield 2 fick 3 expansioner, Special forces (2005), Euro Force (2006) och Armored Fury (2006). Och i spelet spelar man nu som USA, Europiska unionen, Ryska Federationen eller som den fiktiva Middle Eastern Coalition. Men sanden hann knappt lägga sig förrän nästa spel släpptes och nu var slagfältet i framtiden för online spelarna i Battlefield 2142. Det var Battlefield 2 som gjorde att flera i Ghost fastnade för Battlefield serien, men Ghost var fortfarande väldigt aktiva i andra spel samtidigt, men det var det taktiska upplägget i Battlefield 2 som gjorde att vi inom Ghost nästan uteslutande spelade Battlefield 2 och har sedan dess spelat mestadels olika Battlefield spel.

Battlefield 2142 Delux

BATTLEFIELD 2142 

Battlefield 2142 från 2006 utspelar sig 200 år efter Battlefield 1942 och jorden är inne i en ny istid och jorden har gått samman i 2 koalitioner, den European Union och den Pan-Asian Coalition. Och båda börjar röra sig mot Nordafrika. 2007 släppte dom spelexpansionen Northern Strike med nya banor och fordon till Battlefield 2142. Ett i serien Ghost bara har kommit i kontakt med tack vare kommande generation av online spelare, dom flesta av oss inom Ghost är ju trots allt 30+ och har egna barn som tar efter.

Battlefield Bad Company

BATTLEFIELD  BAD COMPANY 

2008 släpps Battlefield Bad Company till tv-konsolern, och Bad Company serien är född där spelarna kan börja påverka omgivningarna mer än vad dom som har kunnat göra förut. Man kan inte längre som spelare gömma sig bakom en lite sten när en stridsvagn jagar en.

Battlefield 1943

BATTLEFIELD 1943 

Åter igen 2009 släppte EA Games 1943 till konsolerna som mer var som uppfräschad version av 1942 med ett par nya banor. Samma år släppte dom Battlefield Heroes som gratis spel online till dom yngre spelarna.

Battlefield Heroes

BATTLEFIELD HEROES

Battlefield Heroes kan en väl man mest kalla den tecknade spelversionen av Battlefield som vänder sig till alla dom yngre online spelarna, och ett perfekt spel att för en inbiten Battlefieldsfan visa onlinespelandet för barnen. Och Battlefield Heroes är det första gratis spelet som dom släppte i Battlefieldserien.

Battlefield Bad Company 2

BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 

2010 får spelarna med PC och gå lös på byggnader och omgivningarna i Battlefield Bad Company 2 och här ligger mycket av grunden till dagens Battlefield 3. Och spelet mottogs mycket väl men hade svårt att konkurrera med sin föregångare Battlefield 2 i antalet aktiva servrar. Detta spelet är det några av oss Ghost som spelade väldigt mycket av. Dock var dom små banorna något som inte uppskattades av alla.

Battlefield Bad Company 2 Vietnam

BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 VIETNAM 

Samtidigt 2010 dammar EA Games av sitt gamla spel Battlefield Vietnam och uppdaterar grafiken och implementerar grafikmotorn från Bad Company 2 och släpper Battlefield Bad Company 2 Vietnam.

Battlefield online

 BATTLEFIELD ONLINE

2010 var det dags igen med ett nytt gratisspel, Battlefield Online. Baserades på Battlefield 2, men krävde lite för mycket av datorerna för att spelas via web-läsaren och fick uppdateras och bli...

Battlefield Play 4 Free

BATTLEFIELD PLAY 4 FREE 

Så 2011 släpptes gratisspelet Battlefield Play 4 Free som också baseras på Battlefield 2 men med en bättre lämpad grafikmotor för gratisspelen som spelas via web-läsaren.

Battlefield 3 Premium

BATTLEFIELD 3 

Och 2011 släpptes Battlefield 3, med en uppgraderad grafik och känsla från Bad Company serien jämfört med Battlefield 2. Kommandören är nu borta, men mer komplett spel får man leta efter med alla expansionerna som ger så många olika spellägen och spelsätt att det finns alltid något som passar alla typer spelare som gillar denna genre. Expansionerna till Battlefield 3 är Back to Karkland (2011), Close Quarters (2012), Armored Kill (2012), Aftermath (2012) och The End Game (2013). Och det är detta spel vi inom Ghost spelar mest just nu och det känns som om EA Games knutit ihop säcken igen med dess huvudserie, spin-offs och Bad Company-serier. Så medan vi spelar detta är bara att invänta Battlefield 4 som är under utveckling som vi ser fram emot att spela online när det släpps.

Wikipedia Battlefield

Diverse länkar till uppdateringar, information för Battlefield spel som manuellt måste installeras.